Αντώνης Βασαλάκης

Αντώνης Βασαλάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979, είναι γιος των καθηγητών Νίκου Βασαλάκη από τον Καλόξυλο Νάξου και της Σμαρώς Λαζάρου απο τη Λητή Θεσσαλονίκης.

– Αποφοίτησε το 1997 από το Γενικό Λύκειο Νάξου και εισήχθη στη Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Το 2002 απέκτησε το πτυχίο του γεωλόγου και ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές γεωλογίας με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία.

– Τους μήνες Μάρτιος – Ιούλιος 2002 μέσω του προγράμματος Erasmus-Socrates φοίτησε στο Τμήμα Γεωλογίας του  Vrije Universiteit Amsterdam εξειδικευόμενος στην τεχνική αναλογικών τεκτονικών μοντέλων.

– Το 2005-2008 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα  «Πυθαγόρας» στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π. ενώ παράλληλα το 2006 ολοκλήρωσε στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη μεταπτυχιακή του διατριβή ειδίκευσης με θέμα : «Γεωθερμική έρευνα στη νήσο Νάξο».

– Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως γεωλόγος στην

– Γεωφυσική έρευνα (ηλεκτρική διασκόπιση) στην περιοχή του Μαραθώνα στα πλαίσια της κατασκευής του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, για την ανεύρεση αρχαίων κτισμάτων.

– Γεωθερμική έρευνα στη νήσο Μήλο,για το έργο της αφαλάτωσης.

– Επίβλεψη δειγματοληπτικών γεωτρήσεων στο στάδιο μελέτης για την κατασκευή του τμήματος Αλιάκμων-Κωσταράζι της Εγνατίας οδού.

– Επίβλεψη δειγματοληπτικών γεωτρήσεων στο στάδιο μελέτης για την κατασκευή του αλιευτικού λιμανιού στην Τρίπολη, Λιβύη.

– Από το 2006  ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή συστημάτων εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εκπόνηση γεωλογικών, γεωτεχνικών, υδρογεωλογικών, γεωθερμικών μελετών και την επίβλεψη δειγματοληπτικών, αρδευτικών και γεωθερμικών γεωτρήσεων και το 2008 προχωρά στην ίδρυση της εταιρείας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΚΤΗΡΙΑ».

– Τον Δεκέμβριο του 2013 ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην Αθήνα, επιστρέφει μόνιμα στη Νάξο και ιδρύει μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα Κάβουρα μονάδα παραγωγής αυγών ελευθέρας βοσκής, την «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΝΑΞΟΥ», στον Άγιο Αρσένιο.

– Έχει αποκτήσει το πτυχίο Αρμονίας και έχει ολοκληρώσει το επίπεδο της μέσης τάξης στο τρομπόνι. Συμμετείχε κατα την διάρκεια των σπουδών του στη χορωδία του Γεωλογικού τμήματος Θεσσαλονίκης «Φωνόλιθοι».

– Με τα κοινά ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά ως φοιτητής. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Π.Α.Σ.Π. Γεωλογικού Θεσσαλονίκης και διετέλεσε  εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συλλόγου.

– Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

– Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κάβουρα, τεχνολόγο γεωπόνο MSc απο το Αγερσανί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Παναγιώτης Μαράκης

Παναγιώτης Μαράκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Αθηνά Αναγνωστοπούλου

Αθηνά Αναγνωστοπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Κάλλια Καλαϊτζή

Κάλλια Καλαϊτζή

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Στέλλα Παπαδάκου

Στέλλα Παπαδάκου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος