Κατερίνα Σιδερή

Κατερίνα Σιδερή

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Κωμιακή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γονείς της είναι ο Θοδωρής Κορρές και η Ειρήνη Φρατζέσκου.
Επέστρεψε με την οικογένειά της στη Νάξο πριν 20 χρόνια επιθυμώντας καλύτερη ποιότητα ζωής.
Είναι παντρεμένη με το Βασίλη Σιδερή και έχουν δύο κόρες και τέσσερα γλυκύτατα εγγόνια.
Η εθελοντική ενασχόλησή της με θέματα του νησιού μας, ξεκίνησε από την ηλικία των 20 ετών μέσα από πολιτιστικούς φορείς. Ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος στο Σύλλογο Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), μέλος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, ραδιοφωνική παραγωγός, κ.ά.
Με την εγκατάστασή της στη Νάξο ασχολήθηκε με τον νεοσύστατο τότε Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δρυμαλίας και παρέμεινε έως τη διάλυσή του λόγω της συνένωσης των Δήμων (ως μέλος και για τέσσερα περίπου χρόνια πρόεδρος). Ο συγκεκριμένος Πολιτιστικός Οργανισμός έχει να επιδείξει μια πλούσια πολιτιστική, και όχι μόνο, δράση.
Στον ενιαίο, πια, Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων ήταν μέλος στο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., από τη δημιουργία του έως πριν ένα περίπου χρόνο, όταν και παραιτήθηκε. Διετέλεσε αντιπρόεδρος και μέλος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Επίσης είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου και του Θεατρικού Ομίλου Νάξου.
Για 15 περίπου χρόνια ήταν υπεύθυνη σύνταξης και έκδοσης της εφημερίδας «Άποψη Σκαδού –Μέσης», στην οποία συνεχίζει να αρθρογραφώ, όπως και σε άλλα έντυπα.
Όλες οι παραπάνω θέσεις ήταν αμισθί.
Έχει εκδώσει το βιβλίο «Στο μαερειό της Νάξου», με σκοπό την καταγραφή των προϊόντων του νησιού, τις γαστρονομικές συνήθειες ανάλογα με την εποχή, την περιοχή, κ.λ.π. και φυσικά την αναλυτική παρουσίαση των παραδοσιακών συνταγών.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων ως ακροάτρια, διοργανώτρια και εισηγήτρια.
Στην Αθήνα εργάστηκε σε παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό (δημόσιο και ιδιωτικό) και ως ελεύθερη επαγγελματίας ενώ στη Νάξο στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Κυκλάδων, στο Χαλκί και στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου (Τμήμα διοικητικής υποστήριξης και οικονομικού και γραφείο τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, διά βίου μάθησης και απασχόλησης).

«Αποφάσισα, μετά από πολλή σκέψη, να είμαι υποψήφια γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχουν, πλέον, περιθώρια ανοχής και απραξίας. Είναι ώρα για δράση, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, αλαζονεία ή κάθε είδους μικροσυμφέροντα.
Με εντιμότητα και με μόνο γνώμονα την αγάπη και το σεβασμό για τον τόπο μας, την ιστορία και τους ανθρώπους του, πιστεύω, πως έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το παρόν και το μέλλον.
Εμπιστεύτηκα μια ομάδα άφθαρτη, αδέσμευτη και ανεξάρτητη, με θέληση, που εμπνέει και ενισχύει την ελπίδα ότι το όραμά μας για ένα Δήμο πρότυπο θα υλοποιηθεί άμεσα.»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Αθηνά Αναγνωστοπούλου

Αθηνά Αναγνωστοπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Παναγιώτης Μαράκης

Παναγιώτης Μαράκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Στέφανος Ψαρράς

Στέφανος Ψαρράς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Άννα Ραγκούση

Άννα Ραγκούση

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος