Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφραστεί κάνεις για την κατάληξη μιας πορείας, της ζωής ενός αγωνιστή όπως του Μανώλη Γλέζου. Ενός ανθρώπου που για κοντά έναν αιώνα στην μάχη απέναντι στην κοινωνική αδικία και στο κοινό όραμα για μια καλύτερη ζωή σε όλη τη γη, ήταν πάντα μάχιμος και μπροστάρης έχοντας ένα αγωνιστικό βιογραφικό με τόσες συνέπειες γι αυτόν: 16 χρόνια στις φύλακες και στην εξορία και 3 θανατικές καταδίκες.

Ένα κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας της Ελληνικής Αριστεράς και των αγώνων του λάου η ζωή του, χωρίς τις όποιες επιλεκτικές προσεγγίσεις και χωρίς να τεμαχίζεται, θα παραμείνει φωτεινό παράδειγμα για όλους όσους επιμένουν να κρατούν τη σημαία των κοινωνικών αγώνων ψηλά. Χωρίς να περιοριζόμαστε σε ρητορικούς λόγους και φωτοστέφανα, να προσπαθήσουμε να δούμε τη ζωντανή ουσία της δίκης του προσωπικότητας, να προσπαθήσουμε να βιώσουμε στο σήμερα την επαναστατική-αδούλωτη κληρονομιά που μας αφήνει.

Γιατί σαν τον Μανώλη στεκόμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας με το δίκιο απέναντι στο άδικο των ισχυρών. Για μια καλύτερη κι ελεύθερη ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νάξος, 30 Μαρτίου 2020
Από το Γραφείο Τύπου