Ανταπάντηση σχετικά με το κώλυμα εκλογιμότητας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Ανταπάντηση σχετικά με το κώλυμα εκλογιμότητας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Αξιότιμοι κύριοι,

Κατ’ αρχάς δεν επικαλεστήκαμε ποτέ ότι ο κ. Σιδερής έχει κάποια σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά μόνον ότι είναι μέτοχος όπως αναφέρετε κι εσείς. Το μικρό μερίδιο που λέτε ότι κατέχει, υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση το 5% του κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό αρκετό για να τον εμποδίζει να εκλεγεί.

Λέτε ότι «τα Κ.ΤΕ.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920». Η αλήθεια, ωστόσο είναι ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ανώνυμη Εταιρεία» είναι μια αμιγώς ανώνυμη εταιρεία, της οποίας η λειτουργία διέπεται από τους νόμους 2963/2001 και 2190/1920 όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Ν. 2963/1920 («Οι ανώνυμες εταιρίες των προηγούμενων παραγράφων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και του κ.ν.2190/1920. Στην επωνυμία τους πρέπει να περιέχονται οι λέξεις «Κ.ΤΕ.Λ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». Οι μετοχές είναι ονομαστικές.») και όπως βέβαια αναφέρεται ρητά στο καταστατικό της.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Αναφέρετε ότι ο κ. Βρούτσης καταγγέλλει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ανάθεση στα ΚΤΕΛ. Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική.

Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη.

Θεωρούμε τον κ. Σιδερή ως έναν αξιοσέβαστο και ηθικό άνθρωπο και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε μία εκλογική διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου με όσους σταυρούς προτίμησης και αν τον τιμήσουν οι συμπολίτες μας. Θα ήταν άλλωστε άδικο και για εκείνον και για τους ψηφοφόρους. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και επειδή δεν είναι νομικός, για να έχει τη δυνατότητα ερμηνείας του νόμου (που βέβαια είναι ξεκάθαρος), τον συμβουλεύουμε να συμβουλευθεί έναν νομικό, που θα του εξηγήσει ότι πράγματι έχει κώλυμα και να μην παρασυρθεί από αυτούς που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας αν μετά τις εκλογές εκτεθεί στους ανθρώπους που τον τιμήσουν με τις ψήφους τους σε περίπτωση που λάβει σταυρούς που τον βάζουν στο δημοτικό συμβούλιο.
Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι είτε είναι ο κ. Σιδερής στο ψηφοδέλτιό σας, είτε δεν είναι, τούτο δεν είναι ικανό να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα σας, απλά εμείς οφείλαμε να σας επισημάνουμε το αναμφισβήτητο κώλυμά του, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την ομαλή και δίκαια για τους υποψηφίους σας διεξαγωγή των εκλογών αλλά να προστατέψουμε και εσάς, σε μία επίδειξη ευγενούς άμιλλας. Για αυτό άλλωστε και πριν βγάλουμε δελτίο τύπου, σας είχαμε ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εκλογείς ώστε να είναι σε γνώση τους, ότι και να ψηφίσουν τους δύο υποψηφίους που έχουν κώλυμα, αυτοί μετά βεβαιότητας δεν μπορούν να είναι μέλη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.